Over mij

Powerwalk zession Amsterdam

Mijn naam is Merel Groeneveld (1971)

 

Ik help vrouwen en mannen van 45 jaar en ouder om op een makkelijke en gezellige manier hun conditie te verbeteren en spierkracht te vergroten, zodat je fit(ter) wordt en blijft. Dat doe ik door het geven van groepstrainingen powerwalk in het Sloterpark in Amsterdam.

 

Wat is powerwalken?

Powerwalken zit tussen wandelen en hardlopen in. Zonder stokken. Als je kan wandelen, kan je ook powerwalken.
Als hardlopen om wat voor reden dan ook niet meer gaat of je bent geblesseerd, dan is powerwalken de ideale manier om toch in conditie te blijven en je spieren te versterken.

 

Sinds 2016 Powerwalk Amsterdam

In 2012 ben ik gestart met mijn praktijk als gewichtsconsulent en leefstijlcoach: Op de gezonde toer.

Toen ik mijn bedrijf startte, adviseerde ik cliënten vaak om wat meer te gaan wandelen of fietsen, gewoon in hun eigen buurt. Want het is goed voor lichaam en geest om af en toe naar buiten te gaan en er is zoveel moois te zien in de buurt waar je woont.

Maar dat bleek lastig, zelf meer gaan bewegen! Dat heeft me er in 2014 toe aangezet om wandelingen te gaan organiseren in de wijk waar ik woon in Amsterdam.

Het geven van wandelingen vond ik heel leuk om te doen. Mensen leerden de wijk beter kennen, leerden buurtgenoten kennen en het was erg gezellig. Zelf wilde ik meer: mensen ook helpen om hun conditie te verbeteren met wandelen. En krachtoefeningen met ze doen: zo belangrijk als je ouder wordt!

Daarom ben ik in 2016 een opleiding tot Official Zession Powerwalktrainer gaan volgen. Sinds augustus 2016 geef ik met veel plezier powerwalklessen aan vooral vrouwen en ook enkele mannen in de leeftijd van 45-70 jaar.

Inmiddels heb ik zes groepen per week, met maximaal 15 deelnemers per groep. In totaal zijn er nu bijna 60 actieve powerwalkers.

 

 

“Goh, wat loop je ineens hard!”

Veel deelnemers powerwalken al jaren bij me, sommigen zelfs vanaf het begin.

Regelmatig krijg ik van deelnemers die een aantal weken bij mij powerwalken te horen dat hun wandeltempo zo omhoog is gegaan. Tijdens de wandeling in de lunchpauze met collega’s, horen ze ineens dat ze zo hard lopen 😊

Ook hoor ik vaak enthousiaste verhalen van deelnemers die, soms dankzij de powerwalktrainingen, op wandelvakantie gaan. “En ik heb de powerwalktechnieken toegepast hoor, toen we heuvel/berg op en af gingen! Zo handig!”

Velen geven aan dat ze ook naar de trainingen komen voor de sociale contacten. Zo wordt er inmiddels ook naast de trainingen soms afgesproken om een kop koffie te drinken en bij te kletsen.

 

Merel is een zeer enthousiaste trainster die je op een zo comfortabel mogelijke manier aan je conditie laat werken en probeert je te motiveren het beste uit jezelf te halen. Daarbij is ze zeer flexibel in het inhalen van gemiste lessen.

Er is lesaanbod voor verschillende niveaus, maar ook binnen de lessen kun je meestal zonder probleem je eigen tempo bepalen.

Zelf ben ik enorm vooruitgegaan in conditie en ga met enorm veel plezier naar de training.

Ik zou je zeker aanraden om te komen powerwalken. Merels enthousiasme is aanstekelijk en het is heerlijk om in de buitenlucht bezig te zijn met je conditie.

Jeannette Veefkind

Hoe ziet een powerwalktraining er dan uit? Elke training is anders, met een andere inhoud en een andere omgeving. Veel variatie dus, want ik hou er niet van om elke week dezelfde training te geven. Bovendien gaat je conditie dan niet zo snel vooruit. De basis van elke training is wel hetzelfde: warmlopen, een stuk conditietraining, krachtoefeningen en uitlopen. Voor de krachtoefeningen maken we gebruik van attributen in de omgeving, zoals bankjes, trappen en brugleuningen. Met één voorwaarde: we gaan niet op de grond liggen.

Sommigen die voor het eerst een proefles komen doen, zijn bang dat ze het tempo niet bij kunnen houden. Dat is niet nodig. Je mag echt je eigen tempo lopen, zeker bij het warmlopen. Ik heb allerlei trucjes om de groep weer bij elkaar te krijgen. De snellere lopers weten dat. Zij vinden het prima om soms een extra lus te lopen of om te ‘stofzuigen’. Zo blijft iedereen even lang in beweging.

Vanaf mijn 18e heb ik vier jaar Bewegingswetenschappen gestudeerd. Ik weet dus veel van het menselijk lichaam, en vooral de spieren. Verder spar ik regelmatig met collega-trainers voor inspiratie qua oefeningen en trainingen.

 

Powerwalken toepassen in mijn vrije tijd 

In mijn vrije tijd vind ik het heel leuk (en een uitdaging) om met meerdaagse wandeltochten mee te doen, zoals de 4daagse van Nijmegen, de 4daagse van Apeldoorn en onlangs de 11stedenwandeltocht.

De meeste hiervan loop ik met mijn wandelvriendin, en voor de aankomende 4daagse in Nijmegen ben ik aan het trainen met mijn dochter (15). Gelukkig kan zij ook powerwalken, dus af en toe zetten we er lekker wat vaart in door de powerwalktechnieken toe te passen.

Ik kan enorm genieten van de omgeving en de natuur waarin ik loop en fiets. Me verwonderen over al het moois dat er om ons heen te zien is: bloemen, bomen, paddenstoelen, dieren (schildpadden, ijsvogels). Dat enthousiasme deel ik graag met anderen, soms ook tijdens de powerwalktraining.

 

Ontspanning na inspanning

Verder vind ik het heerlijk ontspannend om te haken. Een omslagdoek en boodschappentas heb ik al gemaakt, en op dit moment haak ik sleutelhangers in de vorm van een kwalletje voor mijn dochter. Zij geeft ze weg in ruil voor een donatie voor haar School at Sea project (zie deze instagram pagina)

Tot slot kan je me tussen april en september ook regelmatig vinden in onze tent op Vlieland, samen met mijn man en kinderen (55, 18 en 15 jaar). We hebben er een seizoensplek (die we ook verhuren als wij er niet zijn). Ik kan er enorm genieten van even helemaal niks doen, luisteren naar de zee vanuit de tent, zwemmen in zee, lezen, haken, een boek lezen, fietsen en een wandeling maken naar het reddingshuisje op de Vliehors (elke zomer vaste prik).

Enthousiast? Je kunt nu gratis meedoen!

Het is hartstikke leuk om een keer mee te doen met een powerwalktraining. Als proefles. Zo kan je zelf ervaren WAT powerwalken is en OF het iets voor jou is. 

Het is volledig gratis.

Klik op de knop hieronder en meld je even aan.